Klövern säljer fastigheter för 610 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Klövern har tecknat avtal med Mileway om att sälja tolv fastigheter för ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 610 miljoner kronor.
Rutger Arnhult är största ägare i Corem.
Rutger Arnhult.
Fastigheterna, som är belägna i Malmö, Lund, Norrköping och Västerås, har en uthyrningsbar yta om 120 700 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av lokaler för lager/logistik. Hyresvärdet uppgår till 61 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 82 procent. Frånträde är planerat till den 15 januari 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Denna försäljning är ytterligare ett steg i Klöverns renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar i våra mer prioriterade segment”, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Klövern.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.