Nrep om miljardaffären med Arnhult: ”Klövern är unikt”

Bostadsutvecklaren Klövern, som kontrolleras av Rutger Arnhults Corem, har fått nya huvudägare i fastighetsinvesteraren Nrep. Köpet värderas till drygt 6,5 miljarder efter kommande emissionsrundor. ”Vi ska få igång det här bolaget som aldrig fått chansen att springa för fullt", säger Rickard Langerfors, bostadschef på Nrep, till Affärsvärlden.
Nrep om miljardaffären med Arnhult: ”Klövern är unikt” - nrep klövern arnhult

Rickard Langerfors, bostadschef på fastighetsbolaget Nrep, berättar att man följt Klövern under en längre tid.

Varför var det läge för det här köpet nu?

”Det var ett bra läge för oss. Vi stängde nyligen Europas största value-add fond inom fastigheter, NSF V, med cirka 41,5 miljarder kronor i kapital. Marknaden har gått ner och det känns som ett bra tillfälle för en aktör som oss att gå in och göra affärer”, säger Rickard Langerfors till Affärsvärlden.

Han berättar att Nrep följt flera olika bolag inom fastighetssektorn senaste året. För ett halvår sedan blev det mer fokuserat på Klövern, främst för att byggrättsportföljen lockade.

”Vi började egentligen med att titta på delar av Klöverns portfölj från början, sen omvandlades det till hela bolaget. Klövern är unikt eftersom det är ganska nybildat och skulle gått till börsen. Bolaget har en fin byggrättsportfölj och har inte något större bagage i bolaget. Så det är fantastiskt bra att kunna gå in i ett sådant bolag”, säger Rickard Langerfors.

Ska springa för fullt

Uppsidan med Klövern tycker han är de 800 lägenheter som är redo att byggas redan i år, men också att bolaget har kompetensen för att kunna växa ytterligare.

”Det här förvärvet är en otroligt stor potential för att verkligen vara med och påverka marknaden och branschen. Vi kommer in med kapital och ser till att man kan växa. Klövern har stått och väntat och puttrat på att få komma igång, och nu kan vi göra det”, säger Rickard Langerfors och lägger till:

Kista Square Garden blir ett av de första projekten för Nrep och Klövern med planerad produktionsstart i höst. Foto: Pressbild/WtR)

”Vi ska få igång det här bolaget som aldrig fått chansen att springa för fullt.”

Fler affärer på gång

Nrep fokuserar inte bara på lägenheter. Även samhälls- och logistikfastigheter finns med bland bolagets sektorer inom fastighetsbranschen genom bolaget Altura respektive Logicenter. Även kontor ryms inom Nrep:s paraply.

Hur ser pipelinen ut med fastighetsaffärer framöver?

”Logicenters annonserade en affär på två miljarder idag. Jag vill inte förekomma någonting här, men jag tror du säkert kommer att kunna läsa om fler affärer framåt”, säger Rickard Langerfors.

Nrep är en del av Urban Partners, som är en investeringsplattform med fyra ben. Förutom fastighetsinvesteraren Nrep, tillika största benet, ingår venture capital-bolaget 2150, kreditspecialisten Velo Capital och private equity-bolaget Luma Equity. Totalt har gruppen 20 miljarder euro under förvaltning och investerar i fastigheter, företag, teknik och lösningar. Urban Partners har idag investeringar i 15 länder som de förvaltar.

Merparten av kapitalet i den nya fonden NSF V kommer från befintliga investerare. En av dem är danska Novo Holdings, som också äger 25% av Urban Partners.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets