Konjunkturklockan klämtar – sälj teknikhandlaren

Teknikhandlarens nischförvärvande värdesätts med rätta, men Affärsvärlden ser börsen blunda för konjunkturrisken.
Vindkraft

SÄLJ Som välpositionerad och operationellt skicklig förvärvsmaskin har Stockholmsbörsens näst största teknikhandlare Addtech skapat stora värden, och via fortsatt förnyelse lär fortsätta så även i framtiden.

Affärsvärlden ser Addtech avsluta 2018/2019 starkt, med 24 procents ebita-tillväxt. Med ett ökat komponentinslag gentemot industrin, efter 2016 års avknoppning av medicinteknikdelen Addlife (ett vänta-råd på Affärsvärlden Analys+ i februari), blir vårt grundscenario dock att pågående globala cykliska konjunkturavmattning smittar Addtech kännbart redan i räkenskapsåret som står inför dörren.

När multipelarbitrage-idén nu upptäckts av väldigt många har Addtech (samt kollegerna Indutrade och Lagercrantz) värderats upp till toppmultipel på toppmarginaler på topptillväxt. Ur Affärsvärldens korta ettåriga perspektiv ger det farligt uppdrivna förväntningar så det kan inte bli annat än ett nytt säljråd. Vår riktkurs höjs till 140 kronor (130), motsvarande ev/ebit 12 och p/e 14 för 2020/2021, före nya förvärv.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Konjunkturklockan klämtar

Klicka här för att teckna en provprenumeration på Affärsvärlden Analys+ – tilläggstjänsten som vänder sig till de allra mest börsintresserade med exklusiva portföljer, analyser, snabba kommentarer, intervjuer och nyhetsbrev.

Lyssna när börsreporter Johan Eklund pratar om sitt aktieråd i podcast Affärsvärlden, i Spotify, Itunes eller här nedan.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.