Kry ska ha läckt information till Facebook

Nätläkaren Kry lanserade i början av pandemin Kry Connect, ett sätt för vårdpersonal att på ett säkert sätt träffa patienter. Trots det har tjänsten läckt patienters mejladresser och telefonnummer till Facebook, avslöjar Ekot.
Kry ska ha läckt information till Facebook - KRY
Kry logotyp Foto: Amir Nabizadeh / TT
Enligt tester av Ekot där en läkare loggat in eller registrerat sig har uppgifter skickats till Facebook. Även under videomöten har patienters mejl och telefonnummer skickats vidare. Det har även gått iväg information när personer sagt nej till spårning i cookierutan.

Kry stänger nu av överföringarna till Facebook samt bekräftar att kontaktuppgifter till läkare och patienter gjorts tillgängliga för nätjätten på grund av ”en inkorrekt implementering”. De anmäler även händelsen till Integritetsskyddsmyndigheten.

Det är oklart hur många som påverkats av läckan. Kry vill inte heller ställa upp på intervju men säger att felet är ”mycket beklagligt”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco