Kryptovalutabörsen FTX väntas värderas till 20 miljarder dollar i senaste finansieringsrundan

Kryptovalutabörsen FTX rapporteras ta in upp till 1 miljard dollar till en värdering om 20 miljarder dollar. Nyligen noterade Coinbase värderas i dagsläget till omkring 60 miljarder dollar. Det rapporterar The Block.
Bitcoin, kryptovaluta.
Bitcoin, kryptovaluta. Foto: AP Photo/Kin Cheung, File
Under 2020 tjänade handelsplatsen 85 miljoner dollar. VD Sam Bankman-Fried, som även ligger bakom en av de mest framgångsrika kryptohedgefonderna Alameda, förväntar sig att FTX tjänar 400 miljoner dollar i år. Under april uppgick volymenen på handelsplatsen till över 100 miljarder dollar, majoriteten genom terminer.

Vilka som deltar i finansieringsrundan är inte allmänt känt. Finansieringen ska användas för att bredda fokus till investerare utanför kryptovärlden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma
Annons från VECKANS FÖRETAG