Laddar

Emissionsguiden inleder bevakning av Acuvis företrädesemission

Industriteknikbolaget Acuvi tar in 27,8 Mkr i en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Acuvis företrädesemission - acuvi
En av Acuvis produkter: Acuvi Sensapex Patch-Clamp Workstation. Foto: Pressbild

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Acuvi har beslutat att ta in 27,8 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Bolaget planerar också att genomföra en riktad emission om cirka 22,3 Mkr. Pengarna från emissionerna ska framför allt gå till löpande kostnader, samt aktiviteter kopplade till marknadsföring och försäljning.

Teckningskursen i både företrädesemissionen och den riktade emissionen är 13 kr per aktie. Det innebär en mycket låg rabatt om 5% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Företrädesemissionen är säkrad i sin helhet genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 5,1 Mkr (18,5% av emissionen) och har lämnats av styrelse och ledning i Acuvi. Garantiåtagandena uppgår till 22,7 Mkr (81,5% a emissionen) och har ingåtts med tyska investeringsbolaget ShapeQ GmbH (som drivs av svenskar). Garanterna begär ingen ersättning för sitt åtagande.

Handelsbanken Fonder och ett antal andra parter har ingått avsiktsförklaringar om 3,7 Mkr, motsvarande 13,3% av företrädesemissionen. Det framgår inte hur tilldelningen i emissionen kommer se ut mellan de parter som ingått teckningåtaganden, garantiåtaganden respektive avsiktsförklaringar.

Den riktade emissionen planeras att genomföras med ShapeQ GmbH, som därigenom kommer kliva in som större ägare i Acuvi genom de båda emissionerna.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i företrädesemissionen blir 7,6%, givet att erbjudandet fulltecknas. Ytterligare utspädning i samband med den riktade emissionen tillkommer och ligger på 5,8%.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.