Laddar

Ägaren efter Afv:s Millicom-granskning: Bonusarna för höga – kommer rösta nej

Storägaren Storebrand Fonder reagerar på Afv:s artikel om VD:ns vidlyftiga ersättning. Den norska kapitalförvaltningsjätten säger till Afv att de kommer att rösta emot det föreslagna bonusprogrammet på torsdagens stämma. På samma stämma väntas VD:n Mauricio Ramos väljas till ordförande.
Ägaren efter Afv:s Millicom-granskning: Bonusarna för höga – kommer rösta nej - Namnlös design (66)
Millicoms VD Mauricio Ramos och Storebrands placeringschef Bård Bringedal. Foto: Pressbilder

I går avslöjade Afv att Latinamerika-fokuserade telekombolaget Millicoms VD Mauricio Ramos fått ut nästan 800 Mkr i lön och bonusar sedan sitt tillträde 2015. Detta trots att aktien är ned 60% under perioden.

Storebrand Fonder är en av de svenska aktieägarna i Millicom. Nu kan Afv avslöja att kapitalförvaltningsjätten planerar att rösta nej på Millicoms stämma till de nya bonussystemen som styrelsen föreslagit.

”Ersättningen har varit hög, men inte i strid med avtal som ingåtts. Däremot ser vi att detta är något som bör ses över framåt och justeras”, säger Bård Bringedal, placeringschef hos Storebrand Asset Management i en kommentar till Afv.

“Vi röstar därför emot de förslag om nya incitament som lagts fram”, uppger Bringedal.

Storebrand är tjugonde största ägare med 0,71% av rösterna i Millicom. Posten är värd 309 Mkr.

Storebrand anser dock inte att de vidlyftiga ersättningarna till Ramos är skäl nog att rösta bort styrelsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.