Kvinna kan bli nästa vd för Goldman Sachs

Stephanie Cohen har befordrats till chef för Goldman Sachs konsumentbank och förmögenhetsförvaltning, tillsammans med Tucker York. Cohen har länge setts som en favorit av sittande vd:n David Solomon, vilket nu stärks av den nya utnämningen. Det rapporterar New York Post.
Goldman Sachs
Foto: Richard Drew/TT
Cohen som är 43 år gammal, har varit Goldman Sachs strategichef sedan 2017. Hon är den första kvinnan att leda ett eget affärsområde under Solomon.

Solomon har länge betraktat konsumentområdet som en viktig del av investmentbankens framtid. Affärsområdet sitter på tillgångar på över två biljoner dollar. Genom att ge Cohen denna nya roll så ökar hennes chanser att efterträda Goldman Sachs-chefen som varit på posten i drygt två år.

Cohen kan tänkas konkurrera med den operativa chefen John Waldron som ses som en lågoddsare att efterträda Solomon. Däremot hade Gary Cohn samma roll i mer än ett årtionde och lämnade när det blev tydligt att han inte skulle efterträda den tidigare vd:n Lloyd Blankfein.

Samtidigt är trenden på Wall Street att de största finanshusen rekryterar kvinnliga vd:ar. Citigroups Jane Fraser blev nyligen den första vd:n för en stor amerikansk bank, och utsikterna ser goda ut för kvinnliga chefer på Bank of America och JP Morgan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets