Läkemedelsbolaget steg 80 procent – innan börsen öppnat

Den omstridde Martin Shkrelis nya läkemedelsbolag Kalobios rusade med hela 80 procent i förhandeln på New York-börsen på fredagen. Det skriver Business Insider.

Martin Shkreli köpte en majoritetspost i Kalbios tidigare i november varpå han utsåg sig själv till vd. Affärsmannen har nu sett aktien stiga runt hisnande 2 500 procent på några få dagar.

Kalobios utvecklar behandling mot leukemi, och i en intervju med Bloomberg i veckan sa Shkreli att bolaget planerar att gå vidare med utvecklingen av detta läkemedel.

Däremot förnekade Shkreli att han hade planer på att slå ihop Kalobios med sitt andra läkemedelsbolag Turing, vilket några spekulerat i skulle ha varit ursprungsskälet till att köpa Kalobios.

Martin Shkrelis blev ett känt – några skulle säga ökänt – namn tidigare i höstas när Turin höjde priset på läkemedlet Daraprim med 5 000 procent. Medicinen behandlar en parasitinfektion som är särskilt farlig för cancer- och HIV/AIDS-patienter. Bland andra presidentkandidaten Hillary Clinton krävde att priset skulle återställas till ursprungsnivån.

Tidigare i veckan meddelade Turing att de skulle sänka priset på Daraprim med upp till 50 procent för vissa patienter.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.