Leovegas omsättning lägre än väntat

Leovegas omsättning var lägre än väntat under andra kvartalet.
LeoVegas

Kasinobolaget Leovegas redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet, medan det justerade ebitda-resultatet var strax över förväntningarna.

”Situationen i Tyskland kopplat till omregleringen, med kraftiga produktbegränsningar, en extremt hög spelskatt och en snedvriden konkurrenssituation, medför en negativ effekt för gruppen. Omsättningen i Tyskland minskade med 81 procent jämfört med förra året och stod för endast 4 procent av gruppens omsättning under kvartalet”, kommenterar Leovegas VD Gustaf Hagman som vidare uppger att de valt att skifta fokus och investeringar till andra, mer lönsamma, marknader.

Omsättningen minskar med 12,6 procent till 96,8 miljoner euro (110,7). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 100.

Exkluderat för Tyskland ökade koncernens intäkter med 3 procent till en ny rekordnivå, trots tuffa jämförelsetal.

Antalet deponerande kunder ökade 6 procent till 460 697 (434 453).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 10,6 miljoner euro (23,0), väntat 10,4, med en justerad ebitda-marginal på 11,0 procent (20,8). Rapporterad ebitda uppgick till 9,8 miljoner euro (23).

Justerat resultat per aktie blev 0,06 euro (0,19).

Preliminära intäkter i juli uppgick till 32,8 miljoner euro (30,7) motsvarande en tillväxt på 7 procent. Exkluderat Tyskland ökade intäkterna med 23 procent.

Leovegas räknar med positiv tillväxt för gruppen på årsbasis under det tredje kvartalet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco