Lista: Här väntas tvåsiffrig direktavkastning – ståljätten i topp

Stål och papper. Det är basindustrier som bjuder på högst direktavkastning nästa år, tror analytikerna. Affärsvärlden listar nu bolagen med högst förväntad direktavkastning under 2023.
Lista: Här väntas tvåsiffrig direktavkastning – ståljätten i topp - SSAB Nordic Paper NY
SSAB och Nordic Paper toppar listan

Ståljätten SSAB är det bolag på Stockholmsbörsen som väntas ge högst direktavkastning nästa år. Det visar Affärsvärldens genomgång av analytikerkårens förväntningar. Analytikerna räknar med att direktavkastningen kommer landa på hela 13,9%.

Efter SSAB kommer två pappersproducenter. Först bakpappersproducenten Nordic Paper, med en förväntad direktavkastning på 10,5%, följt av Rottneros, på 9,7%.

SBB i topp

På topp 30-listan finns en rad bolag med lång utdelningshistorik, som bostadsutvecklaren JM och inkassobolaget Intrum, såväl som privatspararfavoriter som SBB. I SBB förväntar sig analytikerna en direktavkastning på 7,3% i snitt.

69 miljarder från storbankerna

När Afv nyligen listade börsens största utdelare i miljarder var det bankerna som toppade listan. 69 miljarder kronor väntas storbankerna dela ut till aktieägarna nästa år. Även listat efter direktavkastning återfinns både Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB i topp. Högst förväntas den bli i Handelsbanken med 7,4%, följt av Nordea med 7,2%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.