Liten uppgång i sikte på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas få en mjukstart uppåt när handeln inleds på måndag.

Terminerna i Paris, Frankfurt och London stiger cirka en halvtimme innan börsens öppning med 0,1-0,2 procent, medan terminerna S&P 500 Future och Nasdaq 100 Future håller sig kring oregelbundna nivåer.

Wall Street stängde på plus i fredags. Uppgången var både sen och ganska måttlig, efter Stockholmsbörsens stängning klättrade de tre NY-börserna med 0,2-0,3 procent.

De flesta asiatiska börserna har klättrat under måndagsmorgonen som av en trader beskrivs som försiktig gällande handeln.

Tisdag blir en intressant dag, för då släpps definitiva inköpschefssiffror för Kina. Men överlag är agendan nu under veckan full av viktig makrostatistik. På torsdag släpps till exempel månadssiffror på jobbdata från USA.

Stora Enso har utsett Karl-Henrik Sundström till efterträdare för vd Jouko Karvinen. Som ett resultat av vd-bytet skjuter bolaget omorganisationen av Renewable Packaging på framtiden.

Saabs uppgifter i förra veckan om att ett köp av Thyssenkrupp-enheten Marine Systems var i slutskedet visade sig verkligen stämma. Ytterligare ett pressmeddelande från i går bekräftar att affären är klar och att Saab betalar 340 miljoner kronor för enheten.

Africa Oils styrelseledamot John Craig har sålt 50.000 aktier i bolaget. I början av juni sålde han även aktier i BlackPearl Resources.

Orexo har tagits in i Russell Global Index, och det anser bolagets vd Nikolaj Sørensen vara ”en avspegling av de framsteg Orexo gjort under det senaste året”.

Dagens Industri tycker att det är dags att köpa Kappahl-aktien. Förutom en köprekommendation sätts en riktkurs på 50 kronor i dagens nummer av tidningen. Stabila finanser och potential i butiksomgörning lyder en del av motivationen.

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att acceptera Acandos bud på IT- och managementkonsulten Connecta.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets