LMK Groups nyintroduktion blev kraftigt övertecknad

E-handelsbolaget LMK Groups, som bland annat äger Linas Matkasse, nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market blev kraftigt övertecknad. Handeln med aktier inleds idag med kortnamnet LMKG. Det framgår av ett pressmeddelande.
Linas Matkasse, LMK Group
Bolaget är verksamt under de fyra varumärkena Linas Matkasse i Sverige, Godtlevert och Adams Matkasse i Norge och Retnemt Måltidskasser i Danmark.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 79,50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på bolaget på 1 010 miljoner kronor.

Erbjudandet omfattade 6,29 miljoner aktier, varav 3,14 miljoner befintliga aktier som erbjöds av de säljande aktieägarna samt en större grupp av mindre aktieägare och 3,14 miljoner nyemitterade aktier som erbjöds av bolaget. De nyemitterade aktierna tillför bolaget 250 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det finns även en övertilldelningsoption där de säljande aktieägarna kan sälja ytterligare 0,94 miljoner befintliga aktier.

Erbjudandet omfattar 575 miljoner kronor, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, vilket motsvarar 57% av aktierna i bolaget.

De största aktieägarna i bolaget efter erbjudandet, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, är Herkules Capial med 11,3%, Skandia med 7,9% och Popspinach med 7,3%.

”Vi är väldigt stolta över det stora intresse som visats för LMK Group under hela noteringsprocessen. Genom kombinationen av vår skalbara operativa plattform och våra väletablerade varumärken Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och Retnemt har vi alla förutsättningar på plats för att fortsätta stärka vår marknadsledande position inom flexibla matkassar i Skandinavien. Med fokus på lönsam tillväxt, hälsosam mat och minskat matsvinn ser vi fram mot den fortsatta resan tillsammans med alla våra nya aktieägare”, kommenterar VD Walker Kinman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets