Loomis faller på börsen efter sänkt riktkurs från Goldman Sachs

Goldman Sachs har sänkt riktkursen för kontanthanteringsbolaget Loomis till 305 kronor från 330 kronor, vilket Finwire rapporterade om under morgonen. Banken upprepar sin neutrala rekommendation.
I en analys av Loomis ser Affärsvärlden köpläge om marginalerna fortsätter återhämta sig efter covidkrisen
Loomis verksamhet har sin bas i två huvudsakliga tjänster. Dels värdetransport av kontanter till och från butiker, banker och uttagsautomater. Dels kontanthantering med tjänster som uppräkning, analys och prognostisering av kontantflöden.
Det som föranlett banken att sänka riktkursen är förväntningar om en ekonomisk inbromsning i Sverige, som är Loomis nyckelmarknad. På grund av detta har Goldman Sachs valt att dra ned estimaten på Loomis. Man skriver också att detta kan försena intäktsåterhämtningen hos Loomis som ännu inte är tillbaka på nivåerna från 2019 (innan pandemin), rapporterar Bloomberg News.

Loomis-aktien föll som mest 7% under måndagen, men har återhämtat sig något och handlas i skrivande stund ned 4%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder