Lotta Lyrå blir ny vd för Södra

Igår kom beskedet om att Lotta Lyrå lämnar som vd för Clas Ohlson, nu står det klart att hon tar över som vd och koncernchef för Södra.
Lotta Lyrå. Foto: Henrik Montgomery / TT

Lotta Lyrå tillträder som vd för Södra under innevarande år och ersätter då Peter Karlsson, som varit tillförordnad vd sedan 20 februari i år.

“Jag är mycket stolt över att kunna presentera Lotta Lyrå som ny vd och koncernchef. Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi som tagits fram”, säger Lena Ek, ordförande i Södra i ett pressmeddelande.

Lotta Lyrå har varit vd för Clas Ohlsson sedan 2017. Inom Södra har hon tidigare arbetat som produktivitetschef för koncernen och varit sågverkschef i Mönsterås.

“Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Södra, med sin starka värdegrund, framtidstro och kompetens, och återknyta kontakten med kollegor, medlemmar och kunder”, säger Lotta Lyrå.

För att undvika intressekonflikter har Lotta Lyrå också valt att avgå från SCAs koncernstyrelse med omedelbar verkan.

“Vi tackar Lotta Lyrå för värdefulla insatser för bolaget”, säger Pär Boman, SCA:s styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här