Lundin Energys nya VD blir Daniel Fitzgerald

Lundin Energy kommer efter att ha sålt av sina gas- och oljetillgångar till Aker BP att ledas av Daniel Fitzgerald, idag operativ chef inom bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lundin Energys nya VD blir Daniel Fitzgerald - fitzgerald lundin energy
Daniel Fitzgerald, Lundin Energy. Foto: Lundin Energy
Fitzgerald uppger till Dagens industri att bolaget efter affären kommer att vara skuldfritt med en kassa på nära 1,3 miljarder kronor. Det täcker alla kapitalbehoven till slutet av 2023. Pengarna ska också användas till förvärv.

”Vi har möjligheten och familjens stöd för att ta in finansiering och tittar redan på förvärv. Man kan räkna med att det kommer att ske transaktioner ganska snart efter att vi lanserar bolaget”, säger Fitzgerald.

Samtidigt som Lundin Energy får en ny ledning kommer Ian Lundin att dra sig tillbaka från ordföranderollen. Han ersätts av nuvarande ledamoten Grace Reksten Skaugen som också sitter i Investors styrelse sedan 2006.

Bolaget kommer också tappa de övriga Lundin-medlemmarna Lukas och Adam, samt Peggy Bruzelius, Torstein Sanness, Alex Schneiter och Cecilia Vieweg. Ny i Lundin Energys styrelse blir samtidigt Aksel Azrac, tidigare ordförande för solenergibolaget Etrion. I styrelsen finns sedan tidigare också Ashley Heppenstall och Jakob Thomasen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets