Orrön Energys VD: Ett problem att kommuner stoppar vindkraftsprojekt sent i processen

Kommuner säger ofta nej till vindkraftsprojekt sent i processen. Det i kombination med utdragna tillsåndsprocesser är ett problem, anser Orrön Energys VD Daniel Fitzgerald. "I Sverige tar det ofta sju till åtta år att få tillstånd för ett vindprojekt. I Finland tar det till exempel ofta två eller tre år", säger han till Affärsvärlden.
Orrön Energys VD: Ett problem att kommuner stoppar vindkraftsprojekt sent i processen - Orron_fitzgerald
Till vänster syns en del av Orröns vindkraftspark på Näsudden, södra Gotland. Till höger syns Orrön Energys VD Daniel Fitzgerald.

Du har länge jobbat inom olja & gas och har tidigare varit COO hos både IPC och Lundin Energy. Vad tycker du att det finns för skillnader mellan att jobba inom olja & gas och förnybar energi?

”Jag tycker att det finns många likheter och många skillnader. Båda branscherna handlar om stora kapitalkrävande infrastrukturprojekt som syftar att utvinna energi. En stor del av teamet på Orrön Energy är faktiskt samma som det som fanns på Lundin Energy. Investerarna som investerar i de här två branscherna är dock helt olika. Det allmänna intresset för Orrön Energy är generellt betydligt större än för vad intresset var för Lundin Energy på slutet.”

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets