Medcap köper bolag som omsätter knappt 100 miljoner

Medicinteknikbolaget Medcap har genom dotterbolaget Trident Industri förvärvat Swedelift, som kommer ingå i MedCaps kluster för hjälpmedel och välfärdsteknik. Det framgår av ett pressmeddelande.
Medcap köper bolag som omsätter knappt 100 miljoner - Medcap

Swedelift säljer och installerar hissar för ökad tillgänglighet i bostäder och offentliga fastigheter. Bolaget har vuxit till en ledande hissleverantör inom sitt segment i Sverige. Swedelifts försäljning i 2022 uppgick till 96 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 9,5 miljoner.

Trident betalar 47 miljoner kronor samt justeringar för nettokassa och rörelsekapital vid tillträdet den 26 oktober i år, samt 3 miljoner kronor genom en säljarrevers 12 månader efter tillträdet.

Utöver köpeskillingen kan en tilläggsköpeskilling utgå på upp till 10 miljoner kronor baserat på resultatet i Swedelift fram till och med december 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets