MedCap: Fortsätter att imponera

Hälsovårdskoncernen MedCap uppvisade stark operativ utveckling under 2023. Förvärvet av AdderaCare har utvecklats enligt plan. Koncernen har en stark balansräkning som möjliggör utrymme för fler förvärv. Hur ska man se på aktien?
MedCap: Fortsätter att imponera - Swedelift
I höstas förvärvade MedCap bolaget Swedelift som säljer trapphissar och lösningar för tillgänglighetsanpassning. Foto: Swedelift

MedCap (384 kr) förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag inom hälsovårdssektorn. Strategin är förvärva bolag som har ledande positioner inom nischmarknader. Bolagen drivs vidare i en decentraliserad struktur. MedCap har tre affärsområden – Hjälpmedel (37% av omsättningen), Medicinteknik (32%) samt Specialistläkemedel (31%).

Anders Dahlberg är VD sedan hösten 2020 då Karl Tobieson lämnade posten efter 12 år. Tobieson är numera ordförande för MedCap samt VD för investmentbolaget Linc (som för övrigt också är största ägare med 20% av aktierna i MedCap). Dahlberg äger aktier för runt 7,5 Mkr och Tobieson har aktier för 70 Mkr. I övrigt domineras ägarlistan av en rad fonder.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här