Merkel vill drastiskt minska flyktingströmmen till Tyskland

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill minska antalet flyktingar som kommer till landet drastiskt. Det signalerar en kompromiss med de inom hennes eget parti som kritiserat hennes politik med att ha "öppna armar" mot flyktingarna. Det framgår av ett framträdande på söndagen, enligt Reuters.

Merkel har tidigare stått emot trycket från hennes allierade inom det kristdemokratiska partiet, CDU, att sätta ett tak för antalet flyktingar som tas emot i Tyskland. Antalet förväntas överstiga en miljon i år.

”Vi har samtidigt tagit in den oro från folk som är oroliga för framtiden och det betyder att vi vill minska, vi vill drastiskt minska antalet människor som kommer till oss”, sade Merkel till ARD.

Förbundskanslerns popularitet har fallit med anledning av hanteringen av flyktingkrisen och hon uppgav att det finns ett brett stöd inom CDU för en minskning av antalet flyktingar. Det uppges inkludera ett samarbete med Turkiet för att bekämpa människosmugglarna, förbättra situationen i syriska flyktingläger i Turkiet, Libanon och Jordanien samt att stärka kontrollen av EU:s yttre gränser.

Strategin inkluderar också att hitta en lösning till migrationskrisen på EU-nivå, där Merkel möter motstånd från medlemsländer som är emot ett kvotsystem för att fördela flyktingarna inom EU.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets