Moody’s sänker utsikterna för Millicoms kreditbetyg

Kreditvärderingsjätten Moody´s har satt mobiloperatören Millicom under granskning för en eventuell sänkning av kreditbetyget.
Moody’s sänker utsikterna för Millicoms kreditbetyg - Millicom Tigo
Foto: Millicom

Utsikterna för betyget var tidigare stabila, och är nu alltså negativa. Moody’s pekar på att företaget har en komplex struktur, att skuldsättningen är hög i förhållande till konkurrenter och att man har en ökad genomföranderisk i Colombia, vilket är en viktig marknad för operatören.

Ratingen är idag Ba1, vilket är precis under investment grade. Kreditvärderingsbjässen skriver att en uppgradering just nu är osannolik. Ratingutsikterna kan dock stabiliseras

Betygen kan sänkas om den justerade skuldsättningen ligger kvar på en nivå om över 3,5x skuld/ebitda utan en tydlig väg mot skuldbantning. Betygen kan också sänkas om koncernens likviditetsposition försämras eller om företaget misslyckas med att visa förmåga att säkra finansiering för att möta kommande förfall. Dessutom kan en ökning av styrningsrisken eller ihållande höga genomföranderisker i Colombia påverka kreditbetygen negativt, uppger Moody´s.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets