NCC får order i Rovaniemi värd 400 miljoner

Byggbolaget NCC har tecknat partneringavtal med Rovaniemi stad i Finland om att bygga en ny skolbyggnad i stadsdelen Nivavaara.
NCC får order i Rovaniemi värd 400 miljoner - 80889f294d870e1a_org
Foto: NCC

I uppdraget ingår även att bygga en ny idrottshall samt rusta upp utemiljön och den intilliggande idrottsplatsen. Ordervärdet uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya skolbyggnaden blir 10 600 kvadratmeter stor och kommer inrymma lokaler för olika slags verksamheter så som skola, idrott, förskola och vuxenutbildningar. Lokalerna kommer även användas av idrottsföreningar, församlingar och klubbar.

I projektets andra etapp ingår renovering av befintliga Nivavaara skola och avtal för detta uppdrag tecknas senare.

Byggnationen har inletts och byggnaden förväntas vara färdigställd under sommaren 2025 och resterande delar under hösten 2026.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets