NCC får ringleds-kontrakt i Norrköping värt 750 miljoner

Byggbolaget NCC har inlett ett samarbete med Norrköpings kommun och det kommunala bolaget Nodra för en ny ringled som knyter ihop vägarna E4 och E22.
NCC får ringleds-kontrakt i Norrköping värt 750 miljoner - NCC

Ringleden, som ska minska motortrafiken i centrala Norrköping, kallas Johannisborgsförbindelsen och NCC:s planeringsuppdrag omfattar vägsträckan, en öppningsbar bro över Motala ström samt omfattande ledningsarbeten. Det framgår av ett pressmeddelande.

NCC kommer tillsammans med kommunen och Nodra nu planera för projektet och ta fram bygghandlingar. Därefter finns möjlighet att teckna entreprenadkontrakt för en totalentreprenad i samverkan.

I uppdragets förfrågningsunderlag uppgav Norrköpings kommun och Nodra en uppskattad byggkostnad på 750 miljoner kronor för projektet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets