Nent Group får 600 miljoner kronor i förlikning med TV 2 Danmark

Mediebolaget Nent Group och TV 2 Danmark har nu kommit överens om en förlikning kring den skadeståndstalan som Nent väckte år 2006. Uppgörelsen innebär att TV 2 Danmark kommer att betala cirka 600 miljoner kronor i ersättning till Nent, enligt ett pressmeddelande.
Nent group
Anders Jensen, VD Nent Group. Foto: Nent Group
Nent hade väckt talan mot bakgrund av ett beslut från den danska konkurrensmyndigheten år 2005 som fastställde att TV 2 Danmarks användning av vissa rabatter på TV-reklam utgjorde missbruk av dominerande ställning. Beslutet upprätthölls av Danmarks högsta domstol år 2011.

”Vi är nöjda att äntligen avsluta den här väldigt långa processen med ett finansiellt positivt utfall för vårt bolag. Utgången skickar även en stark signal om vikten av rättvis konkurrens, och är därför positiv för hela den danska marknaden”, säger Nents vd Anders Jensen i en kommentar.

Betalningen som Nent nu får rapporteras som en positiv jämförelsestörande post i rapporten för det första kvartalet, en rapport som publiceras den 26 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.