Next Biometrics inför åtgärdsprogram

Next Biometrics, där Ola Rolléns investmentbolag Greenbridge är största ägare, vidtar åtgärder för att optimera sin organisation och kostnadsbas vilket resulterar i att 20 procent av de anställda får gå. Företaget kommer därefter ha cirka 65 heltidsanställda.

Bolaget skalar även ned på andra rörelsekostnader som inte är relaterade till intäktsgenerering på kort sikt eller andra kritiska utvecklingsinsatser, uppges det i ett pressmeddelande.

Åtgärderna implementerades till största delen i fjärde kvartalet 2019 och väntas ge årliga besparingar på minst 20 miljoner norska kronor. Full effekt av åtgärderna kommer att märkas från första kvartalet i år.

I tredje kvartalet 2019 sjönk omsättningen för Next Biometrics med över 40 procent då en amerikansk storkund dragit ned på sina beställningar. Nettoresultatet låg på -33,7 miljoner kronor.

Next Biometrics är inte ensamma om att ha det tufft i sektorn. I november presenterade även Idex ett besparingsprogram.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här