Nollresultat för Multiq – föreslår utdelning

Multiq redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettovinsten blev noll men bolaget föreslår en utdelning på 0,05 kronor per aktie.

Omsättningen steg 28,1 procent till 56,0 miljoner kronor (43,7).

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,2).

Resultatet före skatt var 1,6 miljoner kronor (0,1).

Resultatet efter skatt blev 0,0 miljoner kronor (0,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (0,01).

Styrelsen i Multiq har beslutat om en utdelningspolicy motsvarande cirka 25 procent av nettovinsten på årsbasis. Nu föreslås 0,05 kronor per aktie i utdelning (0,00) för 2019.

Orsaken till nollresultatet är i huvudsak faktorer av tillfällig karaktär, skriver bolaget. Kostnaderna var högre än förväntat i enskilda projekt medan högre rekryterings-, bonus- och ledningskostnader samt planerad lagernedskrivning tyngde.

“Jag ser goda möjligheter för Multiq framöver. Vi har tung teknisk kompetens, modern mjukvara, bra partners och långa kundrelationer. Återkommande intäkter har ökat med nästan 15 procent jämfört med föregående år. Våra intäkter varierar dock över kvartalen eftersom de påverkas av ett ojämnt intäktsflöde från hårdvaru- och projektleveranser”, säger Lars-Göran Mejvik som är tillförordnad vd.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här