Multiq mer än fördubblar förlusten

Uppköpta bildskärmsbolaget Multiq redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt kom rörelseförlusten att mer än fördubblas under perioden.
Multiq
MultiQ säljer digitala bildskärmar för inom- och utomhusbruk. Största segmentet är inom detaljhandel, bank, spelbutiker och transport. Till exempel en hållplats/station som syns på bilden.
Omsättningen steg 5,4 procent till 37,2 miljoner kronor (35,3).

Rörelseresultatet blev -4,3 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet före skatt var -4,5 miljoner kronor (-2,0).

Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner kronor (-2,0), och per aktie -0,04 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,8 miljoner kronor (0,7).

Likvida medel uppgick till 10,1 miljoner kronor (18,6).

”Under det första kvartalet 2022 ser vi en fortsatt återhämtning i efterfrågan jämfört med föregående år och många positiva dialoger med befintliga och potentiella kunder pågår. Det lägre resultatet under perioden är framför allt hänförligt till poster av engångskaraktär”, kommenterar tillförordnade VD Johan Husberger.

Den annars stora händelsen under perioden var branschkollegan Vertiseits bud på Multiq. Erbjudandet accepterades av cirka 95 procent av aktieägarna och såg Multiq övergå till att bli ett dotterbolag till Vertiseit efter utgången av kvartalet i maj. Multiq har inlett processen med att avnoteras från börsen.

”I skrivande stund arbetar Multi och Vertiseit intensivt tillsammans för att säkerställa integrationsprocessen. Här läggs stor vikt vid att säkerställa kontinuiteten för befintliga kunder och samtidigt utveckla det gemensamma erbjudandet”, säger Husberger.

Multiq, Mkr Q1-2022 Q1-2021 Förändring
Nettoomsättning 37,2 35,3 5,4%
Rörelseresultat -4,3 -1,5
Resultat före skatt -4,5 -2,0
Nettoresultat -4,5 -2,0
Resultat per aktie, kronor -0,04 -0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet -5,8 0,7
Likvida medel 10,1 18,6 -45,7%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets