Nordea: Därför är flygbolaget köpvärt

Konkurrensen väntas minska för flygbolaget, menar Nordea, som höjer aktien till köp.

SAS väntas förbättra sin lönsamhet till följd av att konkurrenten Norwegian beslutat att minska kapaciteten med cirka 10 procent.

Det skriver Nordea i sin analys där rekommendationen för SAS höjs från behåll till köp.

Sannolikt leder detta till att konkurrensen kommer att lätta och kabinfaktorn och passagerarintäkterna (yield) öka, skriver Nordea. Vidare hävdas att SAS accelererade effektivitetsprogram kommer att bidra till förbättrad lönsamheten.

Nordea reviderar därmed sina estimat för flygbolaget 2019-2021.

“Även om vi fortfarande är oroliga för de negativa effekterna från den svaga kronan mot dollarn, den avtagande svenska efterfrågan på inrikesflyg och ökad miljömedvetenhet tror vi att SAS kommer att kunna förbättra vinsten under kommande år”, skriver Nordea.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här