Nordea: Uppgången kan hålla i sig – övervikta aktier

Aktiemarknaden fortsätter uppåt med stöd av en bättre rapportsäsong än väntat i februari och makroekonomiska data som överträffar analytikernas förväntningar.
Nordea: Uppgången kan hålla i sig – övervikta aktier - WEB_INRIKES
Nordea. Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Det skriver Nordea i sin uppdaterade marknadssyn inför mars där det fortsatt rekommenderas övervikt i aktier.

”Den starka utvecklingen tillsammans med inflationsdata som överraskar på uppsidan lyfter även obligationsräntorna. Marknaden har rättat in sig och prisar nu in mer rimliga förväntningar kring kommande räntesänkningar”, skriver Nordea.

Samtidigt uppger man att värderingen med USA i fokus ser något ansträngd ut och kan bli ett problem för bolag som inte lever upp till förväntningarna om vinst.

”Men vi fortsätter att se en utveckling som ger stöd åt vår rekommendation att övervikta aktier på bekostnad av obligationer”, skriver Nordea.

”Samtidigt ser sentimentet nu ansträngt ut och det ökar risken för en kommande korrigering. Vi ser att de goda förutsättningarna fortsatt talar för att uppgången i aktiemarknaden kan hålla i sig framöver, men jämfört med inledningen på året sannolikt i ett lägre tempo”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.