Nordstjernan sålde NCC-aktier innan vinstvarningen

Byggbolaget NCC vinstvarnade den 26 september. Strax dessförinnan sålde huvudägaren Nordstjernan 1,57 miljoner NCC-aktier för 160 miljoner kronor. Det visar ny data i ägartjänsten Holdings, rapporterar Dagens Industri.
Nordstjernan sålde NCC-aktier innan vinstvarningen - nordsjternan NCC
Foto: Nordstjernan/NCC

Aktieförsäljningarna skedde i september på genomsnittskursen 102 kronor. Nordstjernan minskade sin ägarandel från 16,8 till 15,4% av kapitalet. NCC:s B-aktie handlas i skrivande stund till drygt 83 kronor. Nordstjernans senaste försäljning av NCC-aktier skedde 2017, för fem år sedan.

”Det är förstås en normal del av vår verksamhet som investeringsbolag”, säger kommunikationschefen Stefan Stern till tidningen. Han framhåller att Nordstjernan inte hade någon kännedom om den stundande vinstvarningen vid de vältajmade affärerna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.