Northvolt har över 120 miljarder i orderboken

Batteritillverkaren Northvolt har slutfört sin omtalade kapitalanskaffningsrunda och samtidigt dragit in order på över 120 miljarder kronor, tillkännagavs på onsdagen.
Northvolt har över 120 miljarder i orderboken - peter-carlsson_binary_6889461.jpg

Volkswagen, BMW och Goldman Sachs. Det var en namnkunnig skara investerare som offentliggjordes när Northvolt presenterade resultatet av sin kapitalanskaffningsturné i ett pressmeddelande på onsdagen.

Parallellt med säkrad finansiering för ett flertal fabriker, den så kallade Northvolt Ett i Skellefteå och en fabrik i tyska Sachsen i samarbete med Volkswagen, har order på motsvarande 123 miljarder kronor bokats in, skriver Northvolt. Storskalig svensk produktion väntas dra i gång 2021, den tyska sent 2023 eller tidigt under 2024, skriver Northvolt.

Bland svenska finansiärer finns AMF och Folksam. Också ABB, Scania och Vattenfall har tecknat sig som industripartner till Northvolt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco