Nybilsregistreringarna ökade 25% i september

Under september nyregistrerades 28 893 personbilar i Sverige. Det är en ökning med 25 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar Trafikanalys officiella statistik.
Bilar
Foto:TT

Hela ökningen beskrivs bero på att företag inklusive enskilda näringsidkare har nyregistrerat fler personbilar. Under månaden var det endast 32 procent av bilarna som registrerades på privatpersoner, jämfört med 40 procent i september förra året.

Laddbara bilar utgör fortsatt en majoritet av nyregistreringarna. Under månaden nyregistrerades 12 552 elbilar (43 procent) och 5 351 laddhybrider (19 procent).

”Att andelen elbilar fortsätter att ligga på hög nivå efter klimatbonusens avskaffande beror på de långa leveranstiderna på grund av tidigare komponentbrist med mera. Bilar som nyregistreras idag kan var beställda för upp till ett år sedan”, skriver Trafikanalys.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets