Ökade intäkter för Shamaran Petroleum

Oljebolaget redovisar en fortsatt förlust, men stigande intäkter och oljeproduktion.

Shamaran Petroleum redovisar ett nettoresultat på -2,4 miljoner dollar (-2,7) för det tredje kvartalet.

Det framgår av rapporten för det tredje kvartalet 2019.

Per aktie blev resultatet efter utspädning -0:001 dollar (-0:001).

Intäkterna uppgick till 18,8 miljoner dollar (13,2). De ökade intäkterna förklaras av en ökande oljeproduktion som begränsades av ett genomsnittligt försäljningspris som var cirka 28,6 procent lägre än under motsvarande tid föregående år.

Oljeproduktionen uppgick under det tredje kvartalet till i genomsnitt 33.167 fat per dag (21.675). Under oktober månad låg produktionstakten vid Atrush-fältet på 38.040 fat per dag.

Nuvarande produktion överstiger, som bolaget meddelade den 21 oktober, 45.000 fat per dag. Därmed har Shamaran redan en produktion i nivå med målet vid årets slut om en produktion vid Atrush-fältet om 45.000-50.000 fat per dag.

Atrush-fältet ligger omkring 85 kilometer norr om den irakiska staden Erbil.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets