Oljepriset rusar efter Trumps uttalande

Oljepriserna tog ett stort skutt uppåt på torsdagen efter den senaste tidens prisras. Nordsjöoljan Brent i första term var upp drygt 10 procent till 27:30 dollar fatet.

Torsdagens prisuppgång kom efter uppgifter om att USA:s president Donald Trump uppgett att han räknar med att Saudiarabien och Ryssland når en överenskommelse i oljefrågan under de närmast dagarna som kan sätta ett stopp för det pågående priskriget.

Oljedispyten mellan Ryssland och Saudiarabien har pågått sedan den 6 mars sedan Opec+ inte lyckats enas om produktionsminskningar och ett priskrig brutit ut mellan de bägge länderna. Sedan dess har oljepriset halverats från en nivå på drygt 50 dollar fatet.

Även på basmetallmarknaden steg priserna mestadels på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.