Pareto: Medicinteknikbolaget kan rasa med 10 procent idag

Pareto bedömer att medicinteknikbolaget Raysearch får se en nedgång för aktien på cirka 10 procent efter vinstvarningen för det tredje kvartalet som släpptes efter börsens stängning på tisdagen.
Pareto: Medicinteknikbolaget kan rasa med 10 procent idag - oslo-bors-osloborsen-borsfall-700_binary_6977314.jpg

Det framgår av en analys på onsdagen.

Nedgången väntas komma att begränsas av att Raysearch-aktien redan har visat svaghet sedan toppen i slutet augusti. Tisdagens stängningskurs på 152 kronor innebär att aktien gått ned med nästan 18 procent sedan stängningen på 184:90 kronor den 26 augusti.

Trots att värderingen, enligt Pareto, ser attraktiv ut bedömer analyshuset att frekvensen på vinstvarningarna i bolaget kommer att innebära att det tar tid att återupprätta förtroendet för aktien.

Raysearch vinstvarnarRaysearch varnar för svagt rörelseresultat i tredje kvartalet.  

Tisdagens vinstvarning inför Raysearch rapport för det tredje kvartalet 2019 är den tredje i ordningen sett över två år.

Raysearch handlas enligt Pareto till en värdering om EV/sales på 5,7 gånger sett till analyshusets estimat för 2020, vilket är 38 procent lägre än värderingen för andra medicinteknikbolag i sektorn (medtech peer group).

Pareto sänekr sin rekommendation för Raysearch till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks till 144 kronor från tidigare 180 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG