Pareto: Mobilkasinobolaget bättre än det verkar – köp

Leo Vegas-aktien föll på torsdagen efter en delårsrapport som bjöd på blandade siffor och en relativt svag start på det fjärde kvartalet.

Men stark underliggande tillväxt på flera av marknaderna och effektiviseringar som börjar förverkligas gör bolaget fortsatt attraktivt.

Det skriver Pareto i en uppdaterad analys där köprekommendationen upprepas och riktkursen trimmas ned 2 kronor till 46 kronor.

I Leo Vegas delårsrapport framkom att region Norden var bättre, med ökande marknadsandelar i Sverige, än vad Pareto hade räknat med. Samtidigt har bolaget det fortsatt kämpigt i Storbritannien, framförallt med Royal Panda, medan Rocket X växer.

“Därför hoppas vi på en vändning i Storbritannien snart”, skriver Pareto.

En annan marknad som tyngde resultatet var Tyskland där borttagandet av Paypal har påverkat negativt.

Efter stängning på torsdagen var Leo Vegas aktie ned 7,7 procent. Under 2019 har aktien, precis som flera utav operatörskollegorna, haft en skakig kursresa och är efter torsdagens nedgång ned nära 25 procent för året.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.