Toppchef på Leovegas misstänks för grovt insiderbrott

En toppchef vid kasinobolaget Leovegas misstänks för grov insiderhandel. Mannen ska ha läckt hemlig information om ett stundande miljardbud från MGM, enligt Aftonbladet.
LeoVegas

I går häktades mannen, tillsammans med två andra personer, misstänkta för grov insiderhandel. Han ska ha en högt uppsatt position på Leovegas och ska ha varit närvarande vid en razzia som Ekobrottsmyndigheten genomförde i somras. De två andra männen ska inte ha någon koppling till bolaget.

Det var i samband med ett uppköpsbud från MGM i maj som Leovegas-chefen misstänks ha läckt information som gjorde att aktiekursen rusade.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov insiderhandel mellan den 1 februari och 29 april i år.

”Det rör sig om vinster på miljonbelopp”, säger kammaråklagare Pontus Hamilton.

Enligt Daniel Valiollahi, som är presschef på Leovegas, ska det röra sig om en anställd och inte en person i styrelse eller ledningsgrupp.

Leovegas avnoterades från Stockholmsbörsen i september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets