Pareto: Sannolikheten för uppköp av Kambi har gått upp betydligt

Sportboksleverantören Kambis riktkurs sänks till 250 kronor (273) av Pareto - emellertid med upprepad köprekommendation. Enligt en analys kommenteras det också att sannolikheten för uppköp av bolaget har "gått upp betydligt".
Kambi
Foto: Kambi
”Vi tror att det finns en stor sannolikhet att budgivare kommer framträda inom 12 månader. Om det inte sker ser vi ändå aktien som ett köp baserat på fundamenta”, lyfter analyshuset fram.

Nyheterna om att Kindred kan utveckla delar av sin sportbok internt ses som en sänkning av det långsiktiga värdet hos Kambi. Pareto räknar med noll i intäkter från Kindred från och med 2025 och hade uppskattat mer tydlighet kring Kambis långsiktiga strategi att göra tjänsterna mer modulära.

Detta för att kunna göra några antaganden om vilka tjänster som Kindred hade kunnat köpa från Kambi efter 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets