Peakar med Solna

Fabege kramar skickligt ur sista droppen ur Stockholms nollräntetoppiga kontorsmarknad. Börsen har dock förträngt att festen har ett slut.
Tomorrow AB Foto: Tomorrow AB

SÄLJ Efter 25 år i Fabege, varav tolv år som vd, är Christian Hermelin värd allt beröm för hur pass skickligt börsens idag största och mest fokuserade kontorsägare i Stockholm har navigerat den slagiga Stockholmsmarknaden.  Genom dotcom-bubbla, superkonjunktur och nu nollräntehausse.

När Hermelin lämnar vd-rollen senare i år är det god ordning på kontorsgiganten, vars intjäningsförmåga exploderar högre parallellt med orealiserade värdeuppskrivningar på beståndet. Inte minst projektframgångarna med Arenastaden i Solna har drivit. Intjäningslyftet är också precis i linje med prognoserna från när vår digitala analystjänst Affärsvärlden Analys+ gav säljrådet Stockholms kontorsklocka klämtar, efter förra årsskiftet. Där rådet fick helt fel var i börsens vågspel att fortsätta extrapolera medvinden. Aktiens ettåriga kursutveckling blev +37 procent.

Marknadsmedvinden kommer inte att vara med Hermelins efterträdare länge till samtidigt som Fabege bedömer sig stå för hälften av all tillkommande kontorsproduktion i Stockholm. Kombinerat med uppvärdering som ökat nedsidan på börsen ser Affärsvärlden därmed än mindre anledning att vara girig i aktien. Ettårigt säljråd upprepas, nu med riktkursen 75 kronor.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Bottnar i Flemingsberg

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här