Pfizer rapporterar bättre än väntat

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer redovisar intäkter på 11,8 miljarder dollar i andra kvartalet. Det markerar ett intäktstapp om 11 procent på årsbasis, men var högre än marknadens förväntning om 11,73 miljarder dollar i försäljning.
Pfizer rapporterar bättre än väntat - pfizer-700_binary_6845184.jpg

Den justerade vinsten landade samtidigt på 0,78 dollar (0,80), jämfört med konsensus om 0,69 dollar.

För helåret höjer man prognosen för vinsten per aktie till ett spann mellan 2,85 till 2,95 dollar, från tidigare 2,82 till 2,92 dollar.

Biopharma-delen levererade en tillväxt om 6 procent, vilket drevs främst av läkemedlen Vyndaqel/Vyndamax, Eliquis, Ibrance, Inlyta och Xtandi.

Upjohn som ingår i koncernen noterade ett intäktstapp om 31 procent på årsbasis, vilket främst beror på att man förlorat marknadsexklusivitet för Lyrica i USA.

I rapporten lyfter man fram att bolaget har initierat fyra stycken program för vaccinkandidater sedan maj i år, vilket inbegriper bolagets covid-19-vaccin tillsammans med BioNTech.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience