Positiva resultat för Astras läkemedel mot lungcancer

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas läkemedel Imfinzi i kombination med kemoterapi förbättrade händelsefri överlevnad (EFS) jämfört med endast kemoterapi hos patienter med resekterbar tidig icke-småcellig lungcancer (NSCLC).
Positiva resultat för Astras läkemedel mot lungcancer - Astra Zeneca

EFS är studiens primära utfallsmål och resultaten från interimsanalysen var statistiskt signifikanta och kliniskt relevanta. Data visade en 32-procentig minskning av risken för återfall, progressionshändelser eller dödsfall.

Studien kommer att fortsätta som planerat för att bedöma viktiga sekundära effektmål, inklusive sjukdomsfri överlevnad (DFS) och total överlevnad (OS).

Resultaten kommer att presenteras vid American Association for Cancer Research (AACR) Annual Meeting i Orlando, Florida.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.