Positivt FDA-besked för Astra Zeneca

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beviljat Astra Zeneca prioritetsöversyn för immunterapibehandlingen Imfinzi hos tidigare obehandlade patienter med en form av småcellig lungcancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett så kallat Pdufa-datum då FDA förväntas komma med ett besked är satt till det första kvartalet 2020.

Astra Zenecas myndighetsansökan baserar sig på de positiva resultaten från Caspian-studien i fas 3 som publicerades i den ansedda vetenskapliga tidskriften The Lancet.

Imfinzi är sedan godkänd vid en form av icke småcellig lungcancer efter behandling med cellgifter i 54 länder, däribland USA, Japan och EU.

Imfinzi hade under niomånadersperioden fram till september 2019 en försäljning på drygt 1 miljard dollar och var därmed läkemedelsbolagets sjunde bäst säljande läkemedel.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här