Procter & Gamble sänker vinstprognos

Amerikanska Procter & Gamble, en konkurrent till SCA, sänker vinstprognosern för räkenskapsåret 2014/2015.

Procter & Gamble redovisar ett justerat nettoresultat i kärnverksamheten på 1,06 dollar per aktie (1,15) för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Analytikernas förväntningar låg på 1,14 dollar, enligt Zacks Estimates.

Försäljningen var 20,2 miljarder dollar (21,0). Väntat var 20,7 miljarder dollar. Valutaeffekter om -5 procentenheter förklarar varför försäljningen totalt sett backade 4 procent jämfört med fjolårskvartalet.

För räkenskapsåret 2014/2015 sänks vinstprognosen. Nu spås vinsten per aktie i kärnverksamheten komma in “i linje med eller ned med ensiffriga procenttal” jämfört med de 4,09 dollar per aktie man redovisade här under föregående räkenskapsår. Tidigare prognos: en ökning med omkring medelhöga ensiffriga procenttal.

Nettoomsättningen spås nu minska med 3 till 4 procent för räkenskapsåret 2014/2015. Valutaeffekten spås här bidra med -5 procent procentenheter och avyttrade verksamheter med -1 procentenhet. Tidigare prognos: i linje med eller upp med låga ensiffriga procenttal.

Bolaget upprepade däremot prognosen om en organisk försäljningstillväxt på mellan låga till medelhöga ensiffriga procenttal för räkenskapsåret 2014/2015.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.