Rapportrallyt lyfter Torsten Janssons portfölj med 600 miljoner

New Wave-aktien rapportlyfter över 13%. Det innebär att Torsten Jansson portfölj stiger med 600 miljoner kronor i värde.
Rapportrallyt lyfter Torsten Janssons portfölj med 600 miljoner - New Wave jpeg sista
Torsten Jansson, VD och grundare New Wave. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN & Tenson

Under det fjärde kvartalet minskade både omsättningen och vinsten, jämfört med motsvarande period i fjol, för Torsten Janssons profilklädesbolag New Wave. Från marknaden hördes dock jubel som handlade upp aktien tvåsiffrigt och tog fasta på kassaflödet från den löpande verksamheten som uppgick till 754 Mkr (-233). Dessutom föreslås en höjd utdelning om 3,50 kr per aktie jämfört med 3,25 kr i fjol.

I VD-ordet vädras viss optimism kring framtiden.

”Detaljhandelsmarknaden för oss som leverantör kommer sannolikt att börja förbättras de närmaste kvartalen även om marknaden till konsumenten blir fortsatt tuff”, skriver Torsten Jansson.

600 miljoner kronor rikare

Under eftermiddagen hade kursuppgången tilltagit i New Wave-aktien som stod 13% högre. För största ägaren Torsten Jansson, tillika VD och grundare av bolaget, innebär det ett uppsving för portföljen om nästan 600 Mkr.

Torsten Jansson äger drygt 39 miljoner A-aktier och strax över 6 miljoner B-aktier i bolaget, enligt Holdings. Det innebär att han kontrollerar 82% av rösterna och 35% av kapitalet.

Apropå den föreslagna höjda utdelningen om 25 öre per aktie kommer Torsten Jansson inkassera drygt 160 Mkr. För Dagens industri berättar han att större delen av pengarna ”går till att på olika sätt stödja ungdomsidrott och att bygga både en inomhus- och utomhusarena i Kosta.”

Läs mer:

Torsten Jansson om investeringen i Göran Perssons bolag: ”Han är ovanligt intelligent”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG