Region Stockholm höjer skatten – ska minska på konsulter

Den styrande koalitionen i Region Stockholm, som består av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet, presenterar tillsammans med Vänsterpartiet på onsdagen sin budget för 2024.
Region Stockholm höjer skatten – ska minska på konsulter - STADSHUSET
Solnedgång över Stockholms stadshus. Foto: Janerik Henriksson / TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inflationen leder till kostnadsökningar som slår hårt mot regionens verksamheter, för Region Stockholm är det ungefär 10 miljarder kronor. För att täcka detta budgethål genomförs ett antal åtgärder. Regionen fortsätter att kapa administration, minimera konsultanvändningen och minskar beroendet av hyrbolag i vården. Utöver det budgeterar regionen ett underskott för att täcka de tillfälligt höjda pensionskostnaderna. Dessutom genomförs intäktsökningar genom höjd skatt, höjda patientavgifter och kollektivtrafiktaxor.

Regionskatten höjs med 30 öre till 12,38 kronor per intjänad hundralapp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets