Rhovacs VD: Borde inte ha gjort någonting annorlunda

Efter att forskningsbolaget Rhovac under söndagen meddelade att de inte når sitt primära effektmått i Bravac-studien säger VD i en intervju med BioStock att han inte känner att man borde ha gjort någonting annorlunda.
Rhovacs VD: Borde inte ha gjort någonting annorlunda - pippett-provror-700_binary_6840225.jpg
Under söndagen briserade nyheten att Rhovacs fas 2b-studien för läkemedelskandidaten RV001, som har syftet att behandla prostatacancer, inte nådde sitt primära effektmått. Efter nyheten har Rhovac fallit drygt 94% och börsvärdet minskat från 667 till cirka 40 miljoner kronor.
Nu talar VD Anders Månsson ut i en intervju med BioStock.

”Det är ju såklart djupt beklagligt och vi är väldigt besvikna på att vi inte nådde vår primary endpoint. Men det är också viktigt att framhålla och konstatera att vi inte känner att vi borde ha gjort någonting annorlunda. Tvärtom har vi fått flera positiva indikationer under studiens gång”, säger han.

Han menar att han under projektets gång poängterat att externa benchmarks säger att sannolikheten för att lyckas är 50/50. Han säger att han har sagt att aktien bör ingå i en balanserad portfölj och att man inte ska investera alla sina pengar i projektet.

”Vi som har investerat pengar, arbete, svett och tårar i det här projektet har gjort så och tagit en kalkylerad risk med detta där ett negativt scenario var ett möjligt scenario.”

Nu ska bolaget omedelbart kapa kostnader enligt en väl förberedd reservplan. Detta för att kunna stå för sina finansiella åtaganden. I slutet av juni ska bolaget återkomma med bättre underbyggda rekommendationer för framtiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.