Risk för behov av extern finansiering i Viaplay

Mediebolaget Viaplay kan behöva skjuta fram sitt mål om ett positivt kassaflöde till 2028 vilket kan skapa ett behov om ta in ny extern finansiering, skriver Kepler Cheuvreux i en analys.
Risk för behov av extern finansiering i Viaplay - Viaplay 2
Risk för behov av extern finansiering, enligt analyshus.

Rekommendationen minska upprepas tillsammans med riktkursen 0,8 kronor.

”Enligt vår uppfattning är de största orosmomenten en möjlig förlust av Formel 1-rättigheterna i Nederländerna, en rättighet som vi anser är viktig för den nederländska verksamheten, en betydande inflation på sporträttigheter i Norden och en långsammare tillväxt av streamingintäkter i Norden, på grund av en minskande abonnentbas”, skriver Kepler.

Kepler skriver även att de inte är övertygade om bolagets nordiska strategi som inkluderar aggressiva prisökningar tillsammans med en selektiv inställning till innehåll.

”Vi spår intäkter om 4,5 miljarder kronor (kärnverksamheten: 4,2 miljarder kronor), ebit före ACI om -300 miljoner kronor (kärnverksamheten: -265) och fritt kassaflöde om -1,7 miljarder kronor”, skriver Kepler.

Aktien handlas idag ned 3,1 procent till 0,859 kronor. Viaplay kommer med sin delårsrapport den 23 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco