Ryanairs VD: Eran med biljetter för 10 euro är över

Lågprisflygbolaget Ryanair kommer inte längre erbjuda flygningar till rekordlåga priser på grund av de stigande bränslekostnaderna. Det säger bolagets chef Michael O´Leary, rapporterar BBC.
Ryanairs VD: Eran med biljetter för 10 euro är över - Britain Ryanair
Foto: AP Photo/Frank Augstein
Ryanair-chefen säger att eran med biljetter för 10 euro är över. Flygbolagets genomsnittliga biljettpris kommer stiga från cirka 40 euro förra året till 50 euro kommande fem åren.

O´Leary tror dock på fortsatt hög efterfrågan. Han tror att kunder söker efter billigare flyg istället för att inte flyga alls då reallönerna minskar.

“Det råder ingen tvekan om att i den nedre delen av marknaden, våra riktigt billiga kampanjpriser – priserna på en euro, 0,99 euro och till och med 9,99 euro – jag tror inte att vi kommer att se dessa priser under de närmaste åren”, sade O’Leary till BBC:s radioprogram Today.

Flygresor har ökat de senaste åren och kommersiella flygningar står för 2,4% av de globala koldioxidutsläppen. Ryanair investerar idag i bränslesnålare flygplan som en del av detta säger O´Leary.

Han sade också att han hade “mycket lite sympati” för flygplatserna och menade att de ska ha känt till tidtabellerna flera månader i förväg. Han anklagade bland annat Heathrow, som infört ett maxtak på antal passagerare, för “misskötsel”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.