Så mycket kan de globala utdelningarna falla

De globala utdelningarna kan falla så mycket som 35 procent i år i det värsta scenariot. Det bedömer kapitalförvaltaren Janus Henderson, rapporterar Cityam.
Så mycket kan de globala utdelningarna falla - pengar-pensionar-ekonomi-700_binary_6961273.jpg
Många globala börsbolagen prioriterar att kapa sina utdelningar för att stärka sin likviditeten till följd av coronapandemin samt raset för oljepriset.

Janus Henderson som beräknar sitt Global Dividend Index bedömer att i det bästa scenariot, med bara aviserade utdelningssänkningar, kommer de globala utdelningarna i år att minska med 15 procent till 1,21 biljoner dollar. I det värsta scenariot faller de globala utdelningarna i år med 35 procent till 933 miljarder dollar.

Överraskande nog var det ingen påverkan från coronaviruset på utdelningarna som lämnades i första kvartalet. Utdelningarna i första kvartalet steg med 3,6 procent till 275,4 miljarder dollar, med rekordhöga utdelningar i USA och Kanada.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets