Så ser oddsen för Björklunds avgång ut

Spelbolagen sätter nya odds på partiledarens avgång efter de senaste dagarnas publika maktkamp.

Jan Björklund är en av de partiledare i Sverige som har suttit längst på sin post.

De senaste dagarna har det dock åter börjat spekuleras i att han är på väg bort från partiet, detta efter att Birgitta Ohlsson officiellt gått ut och utmanat Björklund om partiledarposten inför partiets kongress i november.

Unibet har nu gjort en ny bedömning av sannolikheten att Björklund blir nästa partiledare att avgå och sätter nu oddset 4,50 gånger pengarna på ett sådant spel.

– Även om oddsen visar att Jan Björklund inte lär avgå inom den närmaste tiden kan det bli snårigt för den gamle majoren. Det blir oerhört spännande att följa, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Anna Kinberg Batra bedöms alltjämt hänga mest löst, då oddsen på att hon blir nästa partiledare att avgå är satta till 2,50. Även Gustav Fridolin ges lägre odds än Jan Björklund, då ett spel på honom som nästa partiledare att avgå ger 4,00 gånger pengarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.